תחזוקת פרקטים

ההמלצות שלנו לתחזוקת הפרקט בבתיכם

יש להמליץ ללקוח להתקין פרקט רק בסוף כל שאר העבודות באתר (ככל שניתן) ואם מתקיימות עבודות לאחר התקנת הפרקט יש לכסות את הפרקט בקרטון גלי או כל הגנה אחרת למניעת שריטות, מעיכות ופגיעות אחרות. כדאי להגן על הפרקט בצורה כזו גם בעת הכנסת תכולה לבית. מאוד קל להגן על הפרקט מפגיעות אם מתייחסים לכך מראש, ברגע שיש פגיעות ,התיקון מסובך ויקר.

תחזוקת פרקטים:
למניעת שריטות בפרקט ע"י רהיטים – אפשר למסמר תחתיות טפלון מתחת לרגלי הרהיטים (כולל שולחן,כיסאות,מיטה וכו'). גלגלי פלסטיק (לדוגמא: גלגלי כיסא משרדי או עגלת טלוויזיה) יש להתקין במקומם גלגלי סיליקון (ניתן למצוא בחנויות כמו: "הום סנטר", ו"איקאה") או להניח מתחתם שטיחון.
ניקיון שוטף – פרקט מנקים בעזרת שואב אבק ( מומלץ להיזהר מגלגלי הפלסטיק של השואב). כמו כן, ניתן לנקות את הפרקט עם סמרטוט לח וסחוט היטב, מים וחומרי ניקוי חריפים אינם נחוצים מאחר וכל סוגי הפרקט מצופים בחומרים הדוחים כתמים והניקוי שלהם הוא בדיוק כמו ניקוי של שולחן אוכל עשוי עץ (גם אם הוא מאוד מלוכלך). יש חומרי ניקוי שהם יותר "מחדשי לכה" וכשמשתמשים בהם ביישום ישיר על הפרקט הם מבריקים ומחדשים אותו. היישום הוא בעזרת סמרטוט רגיל לח וסחוט ובעיקר נקי.
במקרה של פרקט גמר שמן יש להשתמש בסבון טבעי בלבד
למניעת סימני אבק מהנעליים – כדאי לשים שטיח גס לפני הכניסה לבית ושטיח עדין יותר בתוך הבית, מיד בכניסה (ניתן ליצור "חלון" בפרקט ולהניח בתוכו שטיח עדין) כל זה נכון במקרה שהפרקט נמצא מייד בכניסה ובעיקר בקומת קרקע.
אחזקה תקופתית – כדאי לחדש את גימור הלכה כאשר הריצפה כבר שרוטה ולא לחכות עד שנוצרת שחיקה שמחייבת ליטוש עמוק (זה יקר ומלכלך). לוח הזמנים בין חידוש לחידוש משתנה בין מקום ולמקום ותלוי בשחיקה, בסוג העץ והגימור בכל מקום.
חידוש פרקט עץ– חידוש פרקט נעשה במצב שבו הלכה או השמן נשחקו לרמה שאינה מספקת עוד הגנה על העץ (בד"כ מתבטא בהשחרה של העץ). ליטוש עמוק הוא ליטוש המוריד את כל שכבות הלכה וחלק משכבת העץ המעוכה. לאחר הליטוש העמוק מיישמים 2-3 שכבות לכה חדשות. תהליך זה מביא את הריצפה למצב "חדש". הטענה שהחלפת פרקט היא זולה מחידוש אינה בהכרח נכונה וגם "כאב הראש" הנגרם ללקוח לא תמיד שווה את זה!
בשני המקרים – חידוש פרקט הוא דבר מקובל בעולם יותר מהחלפת פרקט.